30 Mart 2013 Cumartesi

ÖKSÜRÜK CAY TARİFLERİ

TARİF 1

1 adet taze zencefili jülyen (kibrit çöpü şeklinde) doğrayıp 1 adet limonu da ince ince dilimleyip cam kavanoza kuyalım. üzerine aldığı kadar bal. biraz karanfil ve tarçın çubuğu buna da yakışıyor. buzdolobınızda itediğiniz kadar dursun. içimi çok güzel. iltihap sökücü özelliği de var. öksürük şurubunuz hazır. afiyet olsun

TARİF 2

Allahin izniyle oksuruk soguk alginligi agri kesici rahatlatici bir ozelligi var belki benimde bilmedigim bir cok faydasi mevcuttur.Rabbim hic birseyi gereksiz yaratmamistir elbette ki..Bu tarifi dogulu bir teyzeden ogrendim.Bu taraflar soguktur bu cayi ictin mi sifasi gelir demisti sagolsun.Ben begenerek kisin demliyorum InsAllah sizlerde begenirsiniz.
malzemeler:
havlican koku
tarcin kabugu
zencefil
bu ucunden birer tane demlige koyup uzerine soguk su ekleyerek kaynatiyoruz.hepsi sert kabuk oldugu icin bir tasim kaynatmak yetiyor isterseniz seker veya bal ile tadlandirabilirsiniz istege bagli.suyu azaldikca tekrar soguk su ilavesi ile bir tasim kaynatip kullanabilirsiniz..tadindan ve kokusundan icim suresi kolaylikla anlasilabiliyor.acimsi bir tat aliyor kullandikca ve rengi aciliyor o zaman yenilemek lazim. Afiyet Sifa olsun insAllah

TARİF 3
keçi boynuzunun özellikle allerjik öksürüklere çok iyi gelİR
Yaklaşık 1.5 litre suya bir kare kızılcık şekeri yada diğer adıyla lohusa şekeri (kare kare satılıyor) yine 8-9 adet keçi boynuzu (kırılacak) ben 2 ince çubuk tarçın ve 10-12 tane karanfil koyuyorum. Bu hali ile hiç şekersiz biraz tatlandırmaya gerek duyuluyor yinede. Şeker koymaktansa hafif ılındıktan sonra bir tatlı kaşığı bal koyulabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder