18 Mart 2013 Pazartesi

KIYMALI ŞEBİT

Kayseri yöresinden inanılmaz lezzetli kıymalı şebit tarifi sevgili annemden. Davet sofralarına layık bir yemek...




Şebit
Un, tuz, suyla bir hamur hazırlayıp küçük bezeleri tabak büyüklüğünde açıp tavada iki taraflı pişiriyoruz. Ya da hazır satılan lavaşlardan da alıp yapılabilir.

Kıymalı Sos
Yarım bardak Sıvıyağ, 2 soğan, 350 gr kıyma, maydanoz, pul biber, karabiber, tuz, 2 kaşık salça ,biraz su ile makarna sosu hazırlar gibi bir sos hazırlıyoruz. Tabi bu sos daha fazla miktarda hazırlanacak.

Hazırlanışı

Bir şebiti(lavaş) tabağa koyuyoruz üzerine kıymalı sostan yayıyoruz. Üzerine tekrar şebit koyup tekrar sostan üzerine koyuyoruz. Bu şekilde devam edip bir 10 kat yapıyoruz. Pasta gibi bir görüntü oluyor. Dilimleyip arzu edilirse sarımsaklı yoğurtla servis ediyoruz. Mmmm yazarken bile ağızımın suyu aktı olsa da yesem:))

1 yorum:

  1. bayılıyorum şu yemeğe ellerine sağlık arkadaşım görüşmek dileğiyle:)

    YanıtlaSil