27 Mart 2013 Çarşamba

ŞEFTALİLİ TRİFLE

 

Evimizdeki şeftalilerle çabucak bir tatlı yapalım. Biraz süt ile krema yapıp, savayer bisküvi ve şeftalilerle birleştirelim. Biraz da üzerini jöle ve taze meyvelerle süsleyelim. Çok lezzetli, taze şeftaliler ile sağlıklı ve sütlü bir tatlı oluşturalım. Bu yaz günlerine uygun ferahlatıcı hafif bir tatlı.

Görsel şölenden sonra yemeye kıyamadık ama hem kestik, hem de yedik.

MALZEMELER

  • 3 adet şeftali
  • 2 adet muz
  • 1/2 paket şeftalili bitkisel jel veya jöle ( kenton marka)
  • 12 adet savayer bisküvi
  • * * * * *
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı un (tepeleme)
  • 2 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • 1 lt. süt
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı margarin
  • 1 kutu labne peynir (200 gr. İçim marka)

YAPILIŞI

  1. Sütün 1,5 çay bardağını savayer bisküvi için ayırın.
  2. Kalanını yumurta sarısı, un, nişasta ve şeker ile muhallebi gibi devamlı karıştırarak pişirin.
  3. Ocaktan alıp vanilya ve margarini ekleyin.
  4. Mikser yardımı ile 5 dk. çırpın.
  5. Biraz soğuyunca kremaya labne peyniri ekleyin ve 5 dk. daha çırpın.
  6. Derin, dışı şeffaf cam bir servis kasesinin yan kenarlarına şeftalileri ince dilimler halinde yerleştirin.
  7. Tabanına 2 yemek kaşığı krema yayın.
  8. 1,5 çay bardağı sütü 2 yemek kaşığı şeker ile karıştırın.
  9. Savayerleri bu karışıma batırıp kremanın üzerine sıralayın.
  10. Üzerine 4 yemek kaşığı krema yayın ve ince dilimlenmiş şeftalileri dizin.
  11. Şeftalilerin üzerine 2 kaşık krema yayın ve tekrar savayerleri süte batırıp krema üzerine sıralayın.
  12. Tekrar sırasıyla 2 kaşık krema, şeftali ve ince dilimlenmiş muz ve bol krema sürün.
  13. En üste kremadan sonra muz ve şeftali dizin.
  14. Servis kasenizi tam doldurmayın. Jel için üzerinde 1-2 cm. kadar boşluk bırakın.
  15. Jeli veya jöleyi üzerindeki tarife göre 1 bardak sıcak su ile hazırlayın. Meyvelerin üzerine dikkatlice dökün.
  16. Buzdolabında 6-8 saat kadar bekletin.
  17. Servisten önce üzerini taze şeftali, beyaz çikolata rendesi ve frambuazlar ile süsleyip servis yapın.
  18. İsteğinize göre farklı malzemelerle de süsleme yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder