30 Mart 2013 Cumartesi

Pekmezli Un Helvası

 



 
İlk yaptığımda kaşık ile şekil verdim. İkinci defa yaptığımda truff gibi yuvarlayıp, hindistan cevizine bulayıp, servis ettim.. Üçüncü defa yaptığımda kurabiye kalıbı ile kesip, fındık ile süsledim. Ve nihayet sonunda fotoğraflayabildim:)
malzemeler:
1 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1çay bardağı pekmez
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 su bardağı fındık yada ceviz
yapılışı : Teflon tencereyi orta ateşte ocağa alın. Sıvı yağ ve muratbey tereyağı alın. Muratbey tereyağ eridiğinde unu ekleyin. Altın sarısı olana dek karıştırarak kavurun. Dövülmüş ceviz yada fındığı ekleyin. Toz şekeri ekleyin. Sırasıyla pekmez, süt ve suyu ekleyin. Tüm malzemeler toparlanıp, pürüzsüz hale gelene dek karıştırın. 5 dakika daha karıştırarak pişirin. Sıcak iken şekillendirip, servis edin...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder