27 Mart 2013 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE

























MALZEMELER
  • 1 kg. taze fasulye
  • 3 adet orta boy soğan
  • 4-5 adet orta boy domates
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 2-3 tatlı kaşığı şeker
  • Tuz

YAPILIŞI
  1. Fasulyeleri ayıklayıp sert kenarlarını alın ve uzun kalacak şekilde 2-3 parçaya kesin.
  2. Soğanları 2-3 parçaya ayırın. Biberleri uzun parçalar halinde doğrayın.
  3. Domatesleri irice doğrayın.
  4. Zeytinyağında soğanları ve biberleri soteleyin.Üzerine domateslerin yarısını ekleyin ve sotelemeye 2-3 dk. daha devam edin.
  5. Fasulyeleri, domateslerin üzerine dizin.
  6. En üste kalan domatesleri yayın; tuz ve toz şekeri ekeleyip kısık ateşte fasulyelerin sararması için bekleyin. Fasulyeleri karıştırmayın.
  7. Fasulyeler solup, suyunu verdikten sonra fasulyelerin üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekip fasulyeler yumuşak bir hal alıncaya kadar pişirin.
  8. Zeytinyağlı Fasulye soğuyuncaya kadar kapağı kapalı şekilde pişen tenceresinde bırakın.
  9. Sonra servis yapılacak tabağa ters çevirip sunun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder