27 Mart 2013 Çarşamba

DOMATES ÇORBASI


 


MALZEMELER
  • 3 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 tatlı kaşığı toz bulyon (et veya tavuk)
  • 1 su bardağı süt
  • 4-5 yemek kaşığı krema
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • İstenirse 1 adet yeşil biber (küçük doğranmış)
  • Üzeri için rendelenmiş kaşar peynir

YAPILIŞI
  1. Çorbanın pişeceği tencereye tereyağ ve un konur, ikisi ocakta pembeleştirilir.Tencere ocaktan alınır.
  2. Un ve yağ biraz soğuyunca 1 bardak suyla açılmış domates salçası üzerine dökülür. Toz bulyon ve 2 bardak su daha ilave edilir. Ocakta kaynatılır.
  3. Süt, tuz eklenir. Kıvamı için istenirse su ilave edilir.
  4. En son krema ve istenirse yeşil biber eklenir, bir kaç taşım daha kaynatılır.
  5. Karabiber eklenir ve ocağın altı kapatılır.
  6. Servis yapılırken istenirse üzerine rendelenmiş kaşar peynir ekelenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder